המתנדבים מבקרים את הניצולים בבתיהם, בבתי אבות ובמוסדות וכן פועלים בהנחיה ובליווי פעילויות במסגרת המועדונים
שירות המתנדבים של עמך מזמין אתכם להצטרף!
מאות מתנדבי עמך בכל רחבי הארץ פועלים לאורך כל השנה עם הניצולים והניצולות, מבקרים בבתיהם ובמועדוני עמך, ומעניקים סיוע ואוזן קשבת.
המתנדבים זוכים להיכרות מעמיקה וקשר משמעותי עם הניצולים אשר הופכת עבורם לחוויה מעשירה ומעוררת השראה.
ניצולי שואה מתמודדים בגיל הזקנה עם קשיים רבים כגון אבדנים, מחלות, ומוות של קרובים וחברים. עם ההתדרדרות במצבם הבריאותי, הניצולים חווים צמצום של הקשרים החברתיים, ומרגישים מבודדים יותר. הבדידות הופכת לבעיה המרכזית עבורם, ופוגעת באיכות חייהם. כל אלו הביאו את עמותת עמך לפתח לצד המערך הטיפולי-קליני והמועדונים החברתיים-טיפוליים, גם מערך של מענה חברתי באמצעות מתנדבים שיעזרו להפיג את תחושת הבדידות ויסייע לניצולי השואה בבניה מחדש של קשרים ושייכות חברתית.
מסלולי התנדבות
א. קשר אישי – מתנדבים מבקרים ניצולי שואה בביתם אחת לשבוע למשך שעה. במהלך הביקורים, המתנדבים משמשים חברה לניצולים, נהנים משיחה ופעילות משותפת, ומפיגים את בדידותם לשעה קלה. במסלול הקשר האישי המתנדב מתבקש להתחייב לתקופה של שנה ולהשתתפות בקבוצת ההדרכה הנפגשת אחת לחודש, למשך שעה וחצי.
ב. סיוע במועדונים החברתיים של עמך - הצטרפות לפעילויות במועדונים של עמך כולל הדרכת חוגים במגוון נושאים לחברי המועדון, תגבור הצוות, סיוע והקשבה לחברי המועדון הקשישים ולווי לפעילויות חוץ. במסלול הסיוע במועדונים החברתיים, המתנדב מתבקש להתחייב לתקופה של שנה ולהשתתפות במפגשי הדרכה עם צוות המועדון.
הכשרת המתנדבים
הפונים להתנדבות עוברים ראיון, ומי שנמצא מתאים, מוזמן להשתתף בסמינר הכשרה אשר כולל הרצאות, תרגילים ומשחקי תפקידים. ההכשרה מתמקדת בנושא היחס לזקנה, היכרות עם עולם הקשישים, השואה והשלכותיה על הניצולים. ההתאמה בין המתנדב לניצול נעשית על ידי עובדים סוציאליים במרכזי עמך, המרכזים את מערך ההתנדבות, ומכירים באופן אישי כל ניצול שואה וכל מועמד להתנדבות